Mina projekt – status

Som jag nämnde tidigare så skulle jag berätta lite om hur det går mina egna projekt. Det senaste året låg fokus helt och hållet på kundarbeten, vilket pinsamt nog har resulterat i att mina egna projekt har mer eller mindre dött av helt. Däremot tror jag inte att dem är bortom räddning, och med lite kärlek så tror jag att dem kan komma upp till den nivån dem en gång låg på.

Men ett år utan uppdateringar och allmänt underhåll får ju helt klart konsekvenser, något som mest syns i statistiken men även på inkomsterna. MicroPC.se som tidigare var mitt flaggskepp, är den sidan som har tagit mest stryk. Tidigare hade den ca 17.000 unika besökare i månaden, nu ramlar det bara in ca 1.800 besökare i månaden. Och mönstret är likadant på resten av sidorna, bristen på uppdateringar sänkte dem.

Det hela har fått mig att tänka om min affärsmodell. Tidigare byggde jag nästan enbart sidor som krävde någon form av uppdatering, allt ifrån dagliga nyheter på MicroPC.se till godkännande och uppläggning av nya bidrag på Inspirerat.se. Så länge intresset finns där är det inga problem, men när det inte är lika skoj längre så dör sidorna lika fort som intresset svalnat. I framtiden kommer jag därför att satsa på SaaS eller “riktiga tjänster” som jag själv vill kalla det. Det är något jag kommer att återkomma till senare här i bloggen.

Det hela har däremot lärt mig hur viktigt det är att brinna för det man gör och verkligen fokusera. Jag la mer fokus på kundjobben, och innan jag hann märka något så hade det gått 4 månader sen den senaste uppdateringen, och så forsatte det. Jag måste dock erkänna att jag t.ex. blev sjukt less på netbooks, och då var det inte skoj att surfa runt och leta dem senaste nyheterna = inga uppdateringar på MicroPC.se längre. Så sammanfattningsvis tappade jag både fokus och slutade brinna för mitt intresse (fail kan man även säga).

Vissa av sidorna kommer jag att bygga om och starta upp på nytt, men många orkar jag bara inte med längre. Så om du skulle vara sugen på att köpa någon sida av mig, hör av dig!

2 comments to “Mina projekt – status”

2010-04-23 av Stefan

Alltid lätt att vara efterklok, men drar du in tillräckligt mycket på dina projekt så vore det kanske en idé att anställa någon till att uppdatera. Trist arbete men en yngre person kan säkert motivera sig om han/hon är garanterad en fast lön.

2010-04-23 av Kristoffer

Att anställa någon som “gör skitgörat” är ju helt klart en bra idé, men i mitt fall så skulle det inte vara ekonomiskt försvarbart. En gnutta snålhet kan också var inlandad ;)

Leave a comment

Entrepreneur//Geek
Developer//Designer
Gold prospector// DIY

Follow me elsewhere
content?
Also show content in swedish?