Jobbr.se – Vad gav mest trafik?

Som utlovat (dock något försenat) så tänkte jag dela med mig av lite trafiksiffror som jag samlat på mig. Som ni vet så lanserade jag jobbsidan Jobbr för drygt en månad sen, där jag fick hyffsat många sidor att blogga eller lnka till sidan.

Nu gäller dessa siffror enbart gratis alternativ, då jag än så länge inte har lagt ut ett öre på annonsering.

Nu tänkte jag visa vilka av dom 10 största trafikkällorna som skickade mest trafik under den första veckan. Verktyget jag har använt är Google Analytics, mest för att det verkar vara branschstandard. Nu saknas det 16.8% av trafiken, som består av trafik som inte kom med på denna top-10 lista.

#10 och 2.08% av besöken – Jaiku
Jaiku kan inte bara användas till att snacka med polarna, man kan även smyga ut lite egenreklam för sina egna sidor.

#9 och 2.08% av besöken – Inspirerat.se
Min egen sida, som är ett inspirationsgalleri för snygga designer. Här har jag skapat en undersida som visar dom senaste jobben från Jobbr.se. Ett bra exempel på hur man kan använda sina egna projekt för att pusha nya sidor.

#8 och 3.69% av besöken – Swedish Startups
Community som dom flesta säkert känner till. Här la jag upp Jobbr som en ny startup som jag lurade några andra webbnördar att gå med, så att den skulle verka någorlunda populär :)

#7 och 4.54% av besöken – Disruptive.nu
Om ni har en ny grym tjänst på gång, prata då med Christian Rudolf på Disruptive.nu så kanske han skriver om den. Skickade en hel del besökare.

#6 och 5.39% av besöken – Google/organic
Lite sökmotortrafik är alltid trevlig, men det var lite lite av den vara enligt mig.

#5 och 5.58% av besöken – Google/referral
Här har vi Google igen…

#4 och 8.98% av besöken – Pusha
Min artikel om Jobbr fick en del röster och pushades fram på förstasidan, gav större effekt än vad jag trodde faktiskt.

#3 och 9.55% av besöken – Andreas Bard
Vår egen mega-entreprenör, som var så vänlig att han skrev 2 inlägg om Jobbr, där ett innehöll en liten tävling. Samma sak här, har ni nåt intressant på gång, ta kontakt med Andreas så kanske han skriver några rader om ert projekt.

#2 och 11.63% av besöken – reklam.feber.se
Alla sidor i Febernätverket är ett hett tips, då dom har inte liten tipsarfunktion där ni kan tipsa om ert nya projekt. Själv har jag haft turen att få med ganska många tips, och när dom kommer med så genererar det en hel del trafik.

#1 och 29.68% av besöken – direct/none
Tråkigt nog så var det ingen supersida som skickar massvis med besökare, utan något så tråkigt som direkt trafik. Folk som kommer ihåg adressen sen tidigare, eller där Analytics inte klarar av att hitta en referer.

Där har ni hela listan! Det är väl inga grymma siffror jag kan visa upp här, därför är inlägget inte till för att skryta med, utan en liten guide för er som ska köra igång egna projekt och vill samla in lite besökare i starten. Har jag missat nåt, eller har ni några egna tips på hur man får in fler besökare? Skriv då gärna dom bland kommentarerna!

2 comments to “Jobbr.se – Vad gav mest trafik?”

2008-07-01 av Andreas Bard

Jag är stolt över min tredje plats och är glad att jag kan hjälpa till. :-)

2008-07-03 av Kristoffer

Klart att du ska vara stolt över den! :) Du kan få skriva om mina andra projekt också, då kanske du tom kniper förstaplatsen? :)

Leave a comment

Entrepreneur//Geek
Developer//Designer
Gold prospector// DIY

Follow me elsewhere
content?
Also show content in swedish?